Želite 5 dobrih razlogov zakaj še niste investirali v srebro in zlato ?

Urejanje objavII del (ostal je še "dolg" od zadnjič)


3. Naš preljubi šolski sistem nas nič ne nauči o srebru in zlatu, pravzaprav je vprašanje če nas sploh kaj o temi denar in finance........


Šolski sistem je stalnim "reformam" navkljub ostal zelo zaprašen, zastarel in sploh ni prilagojen današnjim razmeram, da bi otroke naučil vsaj osnov na področju financ in ne le seštevati, odštevati, množiti in deliti.

Važno je le izdelati razred in se imeti cool.


Sporočila, ki jih neprestano dobivamo iz okolice so:

- Kredit je odlična stvar
- Če imamo deflacijo - "tiskajmo" denar
- Če so banke in podjetja v težavah - rešujmo jih


4. Sosed vam najbrž ne bo na dolgo in široko  razlagal o svojem nakupu plemenitih kovin


Ravno nasprotno kot je bilo pri rasti in razcvetu delniških trgov, ko so je o tem povsod na na veliko govorilo in priporočalo nakup

Plemenite kovine so zelo osebna stvar in manj kot se o tem govori, manjša je možnost, da doživimo kakšno "presenečenje". Si predstavljete kam bi šla cena če bi se o tem na veliko in povsod govorilo, če že zdaj tako raste in to kljub dejstvu, da zgodovinsko najbolj raste v časih gospodarske rasti in prosperitete in ne tipično v trenutnih razmerah in okolju.


5. Vlade po svetu si želijo držati "roko" na zlatu


Če bi bile vlade prisiljene živeti v okviu razpoložljivih sredstev, kar osebno v celoti podpiram, potem ne bi bilo proračunskih primanjkljajev, vojn in vseh ostalih anomalij, ki povzročajo tako vrtoglave dolgove.

Politiki so enaki povsod po svetu. Vsak ki misli, da bodo porabo res zmanjšali (saj so obljubili...)  je ali naiven ali pa ne razume same narave politikov. Ko politiki izbirajo med manjšim in večjim zlom bodo seveda izbrali - svoje (politično) preživetje, jasno!

Vlade so komaj kaj naredile za spodbujanje gospodarstva - brez česar ni napredka.

Razlog da valute še niso strmoglavile je, ker ljudje  (brez vsake fundamentalne osnove) še vedno slepo zaupajo papirnatemu denarju in bankam kot "varnemu pristanu".

Na določeni točki, ko bosta srebro in zlato dosegla večkratnik trenutne cene ju boste  pridno kupovali po takratnih cenah ali  pa ostali z ničvrednim papirjem..... nekateri tudi z življenskimi prihranki......pardon - BREZ


Srebro in zlato sta šele na zažetku druge, najdaljše faze megatrenda.Tudi če vas "svetovalci", mediji in ostali odvračajo od tega in morda pride celo do korekcij (odlična priložnost za dokupiti ali za vstop) je trend še za najmanj nekaj let zagotovljen.

Vlade in banke svojih "barv" nikoli ne bodo spremenile. Tudi naš izobraževalni sistem bo vedno imel pomanjkljivosti glede razumevanja denarja in premoženja ter kako ga uspešno upravljati in plemenititi ali vsaj ohranjati.

 Mediji bodo vedno pristranski.

Ostaja upanje, da se bodo vsaj finančni svetovalci pravočasno zbudili in priporočili srebro in zlato za vaš portfelj.

Ostaja le še vprašanje kolikšen del svojega premoženja boste namenili vlaganju v plemenite kovine?

Ampak to je že sladki "problem" ...........

2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Zelo dobra stran. Pohvale pa tudi dobremu razmišljanju. Nadaljuj dobro delo :)

Anonimni pravi ...

Glede šolskega sistema imaš prav. Narod je finančno in ekonomsko nepismen in neizobražen. Z menoj vred, ko sem začel malo bolj spremljati ekonomska dogajanja v svetu šele lani, ko sem nabavil prvo zlato palico.
Neko civilno združenje pri nas (OPS) ima v programu tudi finančno in ekonomsko opismenjevanje naroda. Tako neizobražen narod se da nategovati v neskončnost. Še vedno ljudje ne verjamejo, da živimo v državi z najvišjimi davki na svetu in še vedno nekateri z zaupanjem gledajo v Pahorjevo vlado. Državi pa se obeta bankrot.

Objavite komentar