Kdo in zakaj prodaja srebro (in zlato) in kdo kupuje ? Bo FED tiskal (printal - QE Quantitative easing ) ? Zakaj padec cen srebra?

Urejanje objav
Zakaj padec (pravzaprav le korekcija) pri cenah srebra (zlata) ? v sredo 4 aprila....

Odgovor je sila preprost:

1. FED (Ameriška Centralna banka) se "uradno" (še) ne more dokončno odločiti - printat nove dolarje...
ja, ne, ja, ne..... v roku nekaj dni diametralno spreminja svoja stališča ?!?   Se "igra" počasi končuje (endgame je blizu...)

2. V sredo 4 aprila so v kombinaciji (sinergije in timing ponovno) z FED naši " stari znanci - vrli kvartet" (beri največje Bullion Banke) v nekaj urah na Comex "odvrgle" (preplavile) s papirnatim srebrom v višini (količini) več kot 600 miljonov unč (cca 120.000 pogodb ali 3/4 letna svetovna proizvodnja.....)

Take količine sicer z pravim fizičnim srebrom sicer nimajo nič opraviti (saj sploh ne obstajajo, razen na pairju - monitorju), tudi "pravila igre" na CME so skrajno sporna (lepo povedano).
Glede na ogromne količine pravzaprav vpliv na ceno sploh ni bil velik (še pred kratkim so take "operacije" povzročile podce ranga 30, 20 ali 10 % ........ Azijci veselo izkoristijo "popuste" in kupujejo, ravno tako  se plemenite kovine selijo iz "šibkih" v "močne roke"..... in Centralne Banke kupujejo zlato in to ne samo Azijske !!



GOOD INVESTING !

2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Saj v tem je ravno štos, vse se vrti okrog papirnatega srebra, tudi delnice so ovrednotene s papirnatim denarjem,palomine serviete so ovrednotene z papirnatim denarjem itd., to je pač biznis, nekdo dobi, drug izgubi in dosti jih od tega lepo živi.

Robert pravi ...

Jim Sinclair že ve kaj govori, kateri ima več kot 50 let izkušenj na tem področju....

http://insajder.si/jim-sinclair-manipulacija-trgov-v-polnem-zamahu.html

Objavite komentar