Nakup zlata, srebra , zlatih palic - cena zlata in srebra - Kitajska zlata borza - Hong Kong odprla svoja vrata

Urejanje objav
Kitajci so v Hong Kongu odprli trg zlata The Hong Kong Mercantile Exchange za terminske pogodbe (Gold Futures), za začetek res "samo" 1 kg zlate palice, ki bodo  zaenkrat kotirale (še) v USD, kmalu pa bodo kotacijo razširili še na naložbeno srebro in cena srebra ne bo več v domeni Anglo Saxoncev.

Kitajci se morajo "znebiti" več tisoč milijard USD....... si predstavljate, kaj se bi (bo) zgodilo, če bo to "samo" četrtina, da  več sploh ne omenjam....

Kitajska ima cilj priti do 10.000 ton zlata, kar je precej več, kot (naj bi bilo - brez audita že cca 50 let) zalog v Fort Knoxu.

Kmalu bodo kotacije v lokalni valuti Yuan (Renminbi), kaj to pomeni za Ameriški Dollar je več kot očitno...

...  sledi še kotacija srebra in terminske pogodbe, načrtovana je razširitev kotacije na dodatne surovine....

Comex in LME sta dobila tekmeca - zelo dostojnega.........

Indija, Rusija, Kitajska, Nemčija, Iran, Južna Afrika, Brazilija se zelo dobro zavedajo, da se ne rabijo iti oboroževalne tekme, ali "hladne vojne", ampak je vse kar morajo storiti, da se znebijo Dolarjev in zmagajo v "vojni" brez enega samega izstreljenega naboja...... vendar, a bodo ZDA to "mirno opazovale" ? .......
..... upajmo na najboljše - pripravimo se na najslabše.........

Za nakup srebra in zlata izvolite poklicati 031- 531 886 za individualno svetovanje in dogovor ....



Je še sploh vprašanje "čigavo" bo 21 stoletje ?!
Za 20, 19, 18, 17, 17, 16... se ve komu so pripadla!

2 komentarji:

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni

Redno pregledujem vašo stran in glede na vse okoliščine oz. na dogajanja na tržišču plemenitih kovin me zanima vaše mnenje glede cene le teh - po vašem mnenju, bo cena srebru čez poletje še kaj padla, ali pa je minula korekcija končana in je sedaj spet na vrsti bikovski trend? Saj vem, nehvaležno je nekaj napovedovati, dolgoročni trend mi je znan, ampak zanima me vaše kratkoročno mnenje (2-3 mesece).

lp Jože

Tomo Srebrni pravi ...

Pozdravljen Jože in hvala za "zanimivo" vprašanje.

Če me želite vprašat a bi kupil, držal ali prodal je odgovor, če ga skrajno poenostavim, odvisen od vaše povprečne nabavne cene in trenutne likvidnosti.... je dovolj "precizno" ?

Glede prognoze za 2-3 mesece bi ob "Ceteris paribus" (možno bolj v teoriji - v praksi so vedno "dogodki" ali vsaj "BIAS", od katerih bo odvisna smer) prognoziral "lovljenje trenda" z relativno veliko verjetnostjo nihanj ranga 10 in več odstotkov z trendom "na sever"

Kot rečeno, veliko bo dogodkov v naslednjih mesecih, ki bi (bodo) potencialno in dejansko vplivali na smer (konec QE2, Grčija (da ne omenjam še ostalih "prašičkov", stalna "borba" med deflacijo in inflacijo, tudi Bilderbergi se setanejo čez cca 14 dni v Švici, COMEX pa reje pustimo pri miru in Kitajce.....)

Toliko zaenkrat od mene in lep pozdrav, Tomo

Objavite komentar