Cena unče srebra - 175 Dolarjev (USD) ? ... Nakup srebra in zlata takoj ali jutri ?

Urejanje objav






Kaj lahko naredi povečano povpraševanje po srebru ? .... 

Cene srebra požene v nebo !

V življenju šteje biti ob pravem času na pravem mestu ......



Si želite zaslužiti 500 %  ....  preprosto, enostavno....

7 komentarji:

Anonimni pravi ...

Evo. Pa smo dočakali. Kilogram fizičnega zlata presegel 1000 EUR/kg.

Končno se uveljavljajo resnice, da srebra resno primanjuje. Prvič hvala ''fake'' stock marketu, ki navidezno trguje z nečim česar ni, drugič pa hvala tistim (tudi upravljalcu tega bloga), ki širite pametne informacije po svetu zavoljo nesebičnosti in želite tudi drugim dobro in varno prihodnost. Opažam, da ljudje razmeroma pozno, ko so že ustvarjeni donosi kupujejo, vendar kdo bi vedel, kaj bo in kako. Osebno imam srečo, da sem začel srebro kupovati ljubiteljsko in gledam zadevo dolgoročno. Vsekakor s takim načinom se ne da zgrešiti datum nakupa, oz. se lahko tudi po sistemu Cost Average effect-a pridih do lepih količin oz. (unč).

Ko se bodo odprle firme (v lasti corporacij, premožnih posameznikov industrijskih tajkunov in drugih), ki odkupujejo srebro in druge kovine v fizični obliki za njeno ''realno'' vrednost, takrat vemo, da smo zmagali, da fizičnega kritja ni več oz. je porabljen sproti ali v industrijo.
Najboljše pa je to, da se bo vmes srebro še močno podražilo. Tako upam;)

LP

Anonimni pravi ...

Se meni zdi ali je moj komentar bil izbrisan?
Želel sem samo prebrati tudi kakšen argument proti nabavi srebra.

Tomo Srebrni pravi ...

Brez skrbi, ničesar nisem izbrisal.
Vsak dobronameren, še posebej argumentiran komentar je zelo dobrodošel :)

Lp, Tomo

Anonimni pravi ...

Ok, sem že mislil, da je Tomo oz. moderator :) malce hudomušen. Vaša stran Tomo je enkratna, poučna... Vsi tile scenariji, ki jih opažam na vaši strani se mi zdijo mogoči, v bistvu realni. Ampak (ja, vedno se pojavi tale ampak) mene še vedno malce skrbi, (no ja, včasih tudi bolj skrbi) da se ne bi ponovilo leto 1980, ko je v naslednjem medvedjem trendu srebro izgubilo večji del svoje vrednosti. Takrat sta svoje odigrala 2 brata, pa ameriška zakonodaja... Zanima me vaše mnenje, v kakšnem primeru bi se podoben scenarij lahko zgodil v cca naslednjih 10-letih. Kaj bi se v svetu moralo zgoditi (razen da najdejo nove ogromne količine srebrne rude), da bi srebro krepko začelo izgubljati na svoji vrednosti? Hvala lepa za odgovor.

Peter

Anonimni pravi ...

Dobro opažanje Peter. Tudi jaz še nisem prebral nobenega argumenta proti srebru, že nekaj let pa berem ničkoliko razlogov za nakup srebra in to od vseh mogočih analitikov. Po moje tudi Tomo ne bo ponudil nič novega, kar je že stokrat napisano in prežvečeno tukaj in povsod na spletu. Edini razlog za padec cene srebra jaz vidim ravno v tem, da vsi napovedujejo rast cene. Če so vsi na isti strani trga, se enkrat mora zgoditi kolaps - ravno nasprotno, kar vsi pričakujejo.
Hecno je tudi to, da se že dvajset let govori o pomanjkanju srebra in da bo srebra kmalu zmanjkalo in da bo cena samo višja in višja, hkrati pa se srebro ponuja v praktično neomejenih količinah, vključno s Tomotom. Še nikoli nisem opazil, da srebra ne bi bilo na zalogi. Tisti, ki najbolj govorijo, kako ga bo kmalu zmanjkalo in kako bo šla cena v nebo itd. ga največ prodajajo (vključno s Tomotom). Človek bi mislil, da če mislijo resno kar govorijo, da bi na srebru sedeli in ga zakopali na svojem vrtu in čakali dneva, ko ga bo vsem drugim zmanjkalo, oni bodo pa najbogatejši na svetu.

LP, srebro

Anonimni pravi ...

Res je ja, vsi govorijo, da srebra primanjkuje, kovnice pa skoraj vsako leto povečujejo kvoto končnih srebrnih izdelkov, kar lahko samo pomeni, da srebrne rude še ne bo tako hitro zmanjkalo. V primeru, da si malce večji dealer se da pri srebru precej zaslužiti, sploh v bikovskem trendu. Za nas, ki pa smo srebro kupili oz. ga še kupujemo in čakamo na eksplozijo rasti, je pač situacija precej drugačna. Sicer pa je vse v glavi posameznika in kot pravi Tomo - najpomembnejša je vstopna oz. izstopna strategija. Vse ostalo je relativno.

lp Peter

Nikola pravi ...

Okrog vsega se da debatirati ure in ure..Nič ni sigurno na tem svetu več...

Ampak morami si priznati, če bodo ljudje vedno kupovali srebro in zlato, ga bo posledično težje za dobiti oz. bo cena višja. Vse pa ima svoj balon. Edina tolažba je, da se lahko kaj kmalu zgodi (če bo res primanjkovalo srebra in zlata), da cena na borzi ne bo enaka ceni srebra, zlata in drugim prelemitim kovinam. Še posebej če bi se zgodila podobna zgodba t.i. dveh bratov...
Meni, ko zadevo gledam na 20 let in sem reskiral en del privarčevanih sredstev za starost, to zaenkrat gledam na dobro, ker bo v takem primeru še dokupil.

Zemljani, pa se moramo zavedati, da je vsaka dobrina omejena... Plemenitih kovin se (še) ne da printat ali večinsko zamenjevat in dokler se vsa industrija sloni na tem, ni straha da ne bi zadržali vrednosti proti $.


Lp Nikola

Objavite komentar